Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα!!

Μια πολύ ωραία τούρτα!! Την ιδέα μου την έδωσε η κουμπάρα μου και την ευχαριστώ πολύ!





Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

Για ταψάκι 26 εκατοστών,

6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γραμμ. ζάχαρη
113 γραμμ. αλεύρι φαρίνα (αν δεν έχετε βάλτε απλό κ 1/2 φακελάκι baking)
37 γραμμ. κακάο

Για το σιρόπι:

100 ml νερό
1/3 φλυτζ. ζάχαρη
1/3 φλυτζ. κακάο
1/2 σφηνάκι κονιάκ

Για τις κρέμες:

1 πακέτο σαντιγύ (αυτό με τα 2 φακελάκια μέσα)
1 ζαχαρούχο (το οποίο θα το βράσετε στην χύτρα για 20-30 λεπτά για να γίνει καραμέλα)
400 ml γάλα για να χτυπήσετε την σαντιγύ

Για την επικάλυψη ganache:

200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλ. μέλι

Για το στόλισμα:
Ό,τι σας αρέσει, ξηροί καρποί,τριμμένη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα,φρούτα κλπ!

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ πρώτα τ'αυγά με την ζάχαρη και αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην χάσουμε τον αέρα! Το βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον αέρα,
2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σ'ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 1-2 λεπτά, δεν χρειάζεται παραπάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε την σαντιγύ την χωρίζουμε στα 2 και στη μισή προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο (είναι πιθανόν να μην χρειαστεί να το βάλετε όλο. Εξαρτάται και από το πόσο σφιχτή θα είναι η σαντιγύ σας έτσι ώστε βάζοντας την καραμέλα να μην "νερουλιάσει").
4. Αφού γίνει το παντεσπάνι μας και κρυώσει το κόβουμε στα 2 μ'ένα μεγάλο μαχαίρι ή την βοήθεια μιας κλωστής (κάποια στιγμή θ'ανεβάσω φωτό να σας δείξω τον τρόπο).
5. Το σιροπιάζουμε και απλώνουμε με την κρέμα της καραμέλας.
6. Βάζουμε τον δεύτερο πάτο, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με την σαντιγύ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
7. Ετοιμάζουμε την ganache. Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε καλά. Λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε απ'την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει. Όταν λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τέλος περιχύνουμε την τούρτα μας!
8. Στολίζουμε με ό,τι θέλουμε κι έτοιμη!!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου